• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

ÖZEL KOLEKSİYON MÜZAYEDESİ

Bir Doktorun 40 Yıldır Gün Işığı Görmemiş Eserleri Müzayedemizde Yerini Alıyor.

Paris ekolünün önemli isimlerinin başyapıt niteleği taşıyan eserleri, uluslararası sanatçılarla harmanlanıyor ve izleyicisine eklektik bir anlayış sunuyor.Özel koleksiyonumuz kolaj, dekupaj, suluboya, tuval, hat gibi birçok  eserlerle oluşurken konular içerisinde de bütünlük göstermektedir.

MÜZAYEDELERİMİZ  UZMANLAR TARAFINDAN İNCELENMEKTEDİR

Sn. Bayram KARŞİT
Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı

Lot: 78 » Tablo

Bedri Rahmi Eyüboğlu (1911-1975) Bir Başyapıt Eseri

Kağıt Duralite Marufle Sulu Boya 1938 Tarihli, İmzalı
''Binnaz''
50x65 cm

1911 yılında bürokrat bir ailede dünyaya geldi. Babasının mesleği dolayısıyla bir çok şehirde yaşama fırsatı edinen sanatçı Trabzon Lisesinde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Güzel Sanatlar akademisini girdi ve hocalarının teşviki ile Fransa'ya bursulu okumak için gitmiştir.

Paris’te bir ay kadar André Lhote'nin öğrencisi olmuştur. Fransa'da geçirdiği süre boyunca Van Gogh, Gauguin, Matisse, Cezanne gibi modern sanatın usta isimlerinin eserlerini inceleme fırsatı geçirmiştir. Burada geçirdiği süreyi eserlerine de yansıtan sanatçı batılı bir dille Anadolu'yu anlatır. Sürekli keşif içerisinde olan sanatçı heykel, hat, sermaik, mozaik gibi farklı formları denemiştir. Ressamlığının yanı sıra yazarda olan sanatçının eserlerinde Anadolu kültü sıklıkla karışımıza çıkar.

Detaylar
Lot: 79 » Tablo

Eren Eyüboğlu (1907-1936) Bir Başyapıt Eseri

Kağıt Üzeri Akrilik Boya Tuvale Marufle,İmzalı
''Yazmalı Kadın''
70x50 cm

1907, Romanya da doğan Eren Eyüboğlu, Romanya Yaş Güzel Sanatalar Akademisi'nde eğitim gördü. Eğitimini bitirdikten sonra Paris'e giden sanatçı burada bir çok önemli sanatçıyı yetiştiren Julian Akademisi'nde eğitimine devam etti. Monet ve Cezzane gibi modern sanatın yapı taşlarını inceleme fırsatı edindi. Paris'den sonra İstanbul'a gelen sanatçı kendi gibi ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu ile evlenmiş ve D grubunda birlikte aktif rol oynamışlardır.

Eren Eyüboğlu eserlerinde, folklorik ögeleri biçim ve portreyle birleştirmiştir. Eserlerini süslemeden kaçınarak yalın bir çizgisellik ve renkle oluştutan sanatçı, gelin, anadolu kadını, üç güzeller konuları işlemiştir.

 

Detaylar
Lot: 82 » Tablo

Abidin Dino (1913-1993) Bir Başyapıt Eseri

Kağıt Üzerine Suluboya, İmzalı
''Hamam''
68x48 cm

1913 yılında sanatla iç içe bir ailede dünyaya gelen Dino bir çok alanla birlikte ilgilenmiştir. Döneminin çoğu sanatçısı gibi otodidaktik olan sanatçı akademik bir eğitimden geçmemiştir.

İlk sinemayla yakınlık kuran sanatçı Atatürk'ün de desteğiyle Sergey Yutkeviçle birlikte çalışmıştır. Yönetmenlikle birlikte sahne dekorları tasarlamış, karikatürstlik yapmıştır. Fransa, Cezayir, Amerika' da yaşamış sergiler açmıştır. Döneminin yazarlarıyla dostluk ilişkileri kurmuştur.

Yerel konuları resimlerinde işleyen sanatçı düşüncenin ağır bastığı eserler oluşturmaktadır. Resimlerinde kubizim ve pentürü sentezle kullandığını görmekteyiz.

Abidin Dino D ve Yeniler sanat grublarınında öncü isimlerinden biridir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki